Tips inför flytten

Sortera och släng: Börja med detta så tidigt som möjligt innan flytten. Sälj eller skänk bort saker du inte behöver. Kasta saker som är uttjänta. Vi kan hjälpa dig med det om tiden inte räcker till.

Vind, källare, garage: Här kan det ta lite längre tid att packa och det finns säkert saker du inte vill ha med dig. Börja packa dessa utrymmen i god tid innan flytten.

Böcker är tungt: Ett allt för vanligt misstag är att fylla kartongerna med böcker. Packa MAX halva lådan med böcker och fyll på med lättare saker.

Tallrikar & fat: Ska packas ståendes på högkant med makulatur (packpapper runt). Om de packas liggandes på varandra så kan de spricka av tyngden. Fyll på med t ex plastbunkar eller liknande från köket.

Mattor: Rulla gärna ihop mattorna och sätt snöre eller tejp runt så är de lättare att transportera.

Elektronik: Koppla ur sladdar från TV, datorer, surround system mm. Ta ett kort på hur det sitter för lättare återinstallation. Ta hand om kontroller och laddare.

Tavlor: Mindre tavlor packas ståendes i en öppen kartong. Ställ tavlorna rygg mot rygg och skydda finsidan  av tavlan. Större tavlor kan hänga kvar till flyttdagen.

Taklampor: Låt dessa hänga kvar om du är osäker på hur de ska emballeras.

Blommor: Vi kan transportera blommorna men tyvärr inte ansvara för dem. Blommorna ställs i en öppen kartong.

Kyl & Frys: Vi packar inte matvaror om inget annat avtalats. Ät upp och rensa ur sista dagarna innan flytt.

OBS: Vi ansvarar inte för mediciner, smycken, kontanter, pass och dyl. Transportera detta i en egen väska eller kartong.

Packmästare

Vill du ha hjälp med packning av hela eller delar av ditt bohag så finns våra erfarna packmästare till hjälp.

Kontakta oss

Ej läsbar? Ändra text. captcha txt